Facebookov IGTV za Instagram bi mogao opasno konurirati Youtubeu | GamersCyber.com

Registracija Zaboravio password?

Kevin Systrom, izvršni direktor Instagrama, najavio je nešto novo što bi moglo itekako utjecati na korisnike Instagrama. Jeste čuli za IGTV.


IGTV (vjerojatno skraćenica za Instagram TV) samostalna je aplikacija koja će funkcionirati u okviru Instagrama, a radi se o novoj platformi na koju možete uploadati vaše video zapise do čak dužine od 1 sata. Na samom Instagramu ćete i dalje imati ograničenje od samo 1 minute za video.

U Facebooku (koji je vlasnik Instagrama) vjeruju kako bi njihova platforma itekako mogla konkurirati svemogućem Youtubeu. Ipak, čini nam se kako će ova aplikacija više biti prilagođena Instagram zvijezdama (celebrity, influenceri) nego običnim korisnicima i kreatorima video sadržaja.

Slično kao i na Youtubeu, IGTV će arhivirati i indeksirati video zapise, a imat će i nekoliko vrlo zanimljivih mogućnosti, ali i ograničenja. Primjerice, na IGTV ćete moći pohraniti video od najviše 1 sata što bi trebalo bidi dovoljno za autorski video. Na Youtubeu većina videa je kraća od 10 minuta, a i sami znate kako možete pronaći velik broj ilegalnih igranih i dokumentarnih filmova koji traju duže od 1 sata. Možda su upravo zato ograničili upload videa na 60 minuta.

Druga zanimljivost koja će biti specifična za IGTV je fokusiranje na mobilne platforme – navodno ćete moći pohraniti samo “vertikalni” video (kao što možete vidjeti na slici niže). Ako budete željeli prebacivati nešto s PC računala ili TV-a, imat ćete vrlo ograničene mogućnosti. Očito je kako veliku prednost imaju autorski video uradci, a tehničkim je zahvatima poprilično onemogućena piratizacija.Sličnost s Youtubeom bit će mogućnost kreiranja kanala (Instagram Channels) na koje ćete se moći pretplaćivati i tako pratiti pojedine kanale. Prednost je što možete postavljati i linkove, dok to u Instagramu ne možete. Za sada će IGTV biti bez reklama, vjerojatno dok ne sakupe dovoljan broj korisnicima.

Iako je aplikacija samostalna, prepoznat će je i sam Instagram – vidjet ćete malu TV ikonu na naslovnici.

Hoće li IGTV postati popularniji od Youtubea, to će vrijeme pokazati. No, ono što se dogodilo je kako su samo nekoliko dana nakon ove objave dionice Facebooka narasle za čak 2,3%. Više o IGTV možete pročitati na Facebookovim stranicama.

Isto tako, IGTV aplikacije već sada možete besplatno skinuti s Google Playa i App Storea:
– IGTV za Android
– IGTV za iOS
Komentari
Iz kategorije

Preminuli fudbaler uklonjen...

img

Argentinski fudbaler Emiliano Sala tragično je stradao u avionskoj nesreći prije nekoliko sedmi...

Twitch sprema ogromni Docto...

img

Masovna Twitch platforma je prevashodno namenjena strimovanju video igara, što privlači veliki ...

PayPal se uspješno emancip...

img

Odlukom o prekidu partnerstva s PayPalom i okretanjem Adyenu, eBay je na prvi pogled naštetio ne...

Pomozimo bebi Arslanu Kula...

img

Roditelji malenog Arslana apeluju na sve humane ljude da pomognu, jer da bi ova beba mogla otići...

Muamera moli za pomoć:

img

Muamera Đip obratila se našem portalu sa molbom da objavimo njen apel za pomoć, koji premosimo...

World of Tanks prelazi na n...

img

[code]Wargaming je potvrdio skori prelazak igre World of Tanks na Core engine koji donosi podršk...